БЕЗСМЪРТИЕТО: ДАДЕНОСТ, НАДЕЖДА, УЧЕНИЕ

Познанието за духовността е нещо, което живее свой собствен живот. Понякога се появява, обладава човеците, дава тласък на развитието им, приближава ги до божественото и след това всичко изчезва и хората се обгръщат с душевна пустота.

Знанието е необхватно, неуловимо, убягва на всяко измерване. Поради това Истинското познание може да се възприеме само от душата и може да доведе до значимо личностно израстване.

Изучаването на древните традиции може да бъде неизчерпаем източник на знание. Тези традиции са вплетени в ритуалите, а изучаването и проникването в тях дава дребни парченца от цялото Познание. Но дали е възможно да се събере цялото без някой дълбоко посветен да те хване за ръка и да те поведе по криволичещите му, тесни и стръмни пътеки.

За жалост, живеем във времена, в които, въпреки парадирането, че търсим духовното, то все ни се изплъзва и трудно достигаме дори до наченките на същността му. В тези търсения много хора са обърнали поглед на изток, но малцина са тези, които получават желаното духовно удовлетворение, изпълващо ги щастие и спокойни дни в живота, изпълнени с душевна насита и липса на терзания.

Трудно е да достигнем до духовното, в един свят, в който атеизмът се разраства с широки крачки и завладява дори силно религиозни страни. Една от причина за това е, че живеем в силно материалистичен свят. Друга причина е откъсването ни от природата. Обгърнати сме от безброй медии, достъпваме всяка информация за секунди, обаче неверието ни расте непрекъснато. Отделянето от природата е като отделяне от корените ни. Много по-важно за нас е каква кола караме, какъв е часовникът или телефонът ни, колко имаме в банковата си сметка, а не дали е щастлива душата ни и колко общуваме с приятели и семейството си. Материализмът е нещото, което силно ни разграничава от древните създатели на религии.

Съществуват, разбира се, институции и общества, които претендират за духовност, но дали наистина я притежават. Дали не сме загубили безвъзвратно духовното познание? И колко от тези институции и организации наистина работят за търсенето на това духовно познание, а не са се отдали на изкушенията на материалния свят.

За щастие обаче, има все още, макари не големи групи от хора, които проявяват жив интерес към това да се доближат до Центъра на всяко познание.

Светът представлява един много голям пъзел. Част от хората, никога не са имали амбицията да го съберат и подредят, да почувстват радостта от търсенето на смисъла от живота. Но има и други хора, онези които са любопитни за познание, които късче по късче събират пъзела на познанието.

Книгата, която държите в ръцете си, дава на търсещите знание за чудесен път към правилното подреждане на пъзела, защото затрупани в безброй конспиративни теории, облъчвани от посланията на организации, гонещи собствените си цели, често блуждаем из романтични и фантасмагорични светове или потъваме в страхове пред бъдещето си.

Търсенето на обективните истини не е лека задача. Тези, които дълбоко се интересуват от това, е необходимо да й се посветят искрено и дълбоко.

Нека това четиво бъде един от маяците по пътя към истината и корените ни.

 

 

Mysteries_2.pdf
55,00 лв.
Опции за покупка
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 55,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
Автор
Веселина Вачкова
Размер
145/265/15 мм
Тегло
0.800 грама
Брой страници
219
Година на издаване
София 2021